Nova sezona emisije "Moja medresa" Karađoz-begove medrese Istaknuto

05 Okt 2016

Karađoz-begova medresa pored nastavnog procesa posebnu pažnju posvećuje i vannastavnim aktivnostima svojih učenika. Jedna od njih je i Radijska sekcija, koja prati školska dešavanja i prezentuje ih kroz online radio Karađoz-begove medrese, ali i emisiju "Moja medresa". Dugogodišnja saradnja sa Radijom Bir daje učenicima Karađoz-begove medrese da se izgrade u medijima i da svaki put iznova pripreme kvalitetniju emisiju, koju jednom mjesečno emituju u programu radija Islamske zajednice u BiH.

Nova sezona emisije "Moja medresa" je otpočela, a ove srijede, 5. oktobra 2016. godine, od 18 sati, novo izdanje emisije realizovati će upravo softe Karađoz-begove medrese.

U emisiji će govoriti o programima kojima su obilježili Novu 1438. hidžretsku godinu u Mostaru i Goraždu, ostvarenim sportskim uspjesima u novoj školskoj godini, te o učešću u manifestaciji "Dani srca".

U rubrici "Intervju emisije" donose razgovor sa prof. hfz. Aidom Tulekom, direktorom Karađoz-begove medrese, s kojim su razgovarali o radu, planovima i aktivnostima Karađoz-begove medrese u novoj školskoj godini.

Zato i ove srijede budite uz emisiju "Moja medresa" i softe Karađoz-begove medrese iz Mostara.

Dobar prijem!

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo