Moja medresa: O danu rušenja Starog mosta, Danu ašure i međureligijskom susretu učenika Istaknuto

08 Nov 2016

Srijeda je dan u kojem u okviru programa Radija "BIR" slušate glas mladosti bosanskohercegovačkih medresa. Ove srijede možete pratiti šta su prilpremili softe Karađoz-begove medrese iz Mostara.

I ovog puta donose vam dašak atmosfere iz Hercegovine, a u emisiji će govoriti o 9. novembru - danu rušenja Starog mosta, Danu ašure, koji su zajednički u Mostaru obilježili Karađoz-begova medresa i Pedagoški zavod Mostar, međureligijskom susretu učenika Karađoz-begove medrese i Gimnazije "Jovan Dučić" iz Trebinja, te drugim novostima koje su obilježile period između dvije emisije.

U rubrici "Intervju emisije" donose razgovor sa gospođom Oliverom Jovanović, stručnom savjetnicom Međureligijskog vijeća u BiH, dok će u rubrici "Novosti sa sportskih terena" predstaviti sportske uspjehe učenika Karađoz-begove medrese postignute u proteklom periodu.

Novina u emisiji jeste rubrika "Moja poruka - moj glas", u kojoj će učenici Karađoz-begove medrese kroz svoje uspjehe i svoje poruke pozvati slušaoce da u životu čuvaju istinske vrijednosti na kojima počiva naša vjera.

Zato vam preporučujemo, poštovani slušaoci, da budete i ove srijede, 9. novembra 2016. godine, od 18 h uz emisiju "Moja medresa" i softe Karađoz-begove medrese iz Mostara.

Želimo vam dobar prijem!

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo