Allah dž.š neće kazniti niti jedan narod koji bude radio po sunnetu Muhammeda a.s. (VIDEO) Istaknuto

16 Dec 2016

Hutbu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu održao je prvi imam Gazi Husrev-begove džamije mr. hfz. Mensur ef. Malkić.

Na početku hutbe mr. hfz. Mensur ef. Malkić je istakao:

“ U srijedu smo zajedno sa brojnim gradovima širom svijeta podigli glas protiv nasilja i ubistava u Halepu i svjetskim silama odaslali apel da zaustave krvoproliće u cijeloj Siriji. Sa skupa je odaslana i poruka da se patnja tamošnjih civila ne može više ignorisati niti se može ičim opravdati. Građani Sarajeva su tokom agresije na BiH osjetili svu apsurdnost i besmisao rata i postali smo svjesni da je naša globalna sigurnost zajednička i da ne smijemo dozvoliti da nas strah koji se uvukao u naša srca zbog globalnih prijetnji i ekonomske krize sputa te da zbog toga odustanemo od humanizma i ljudske saosjećajnosti.”

“Pravim i istinskim vrijednostima poučio nas je najbolji učitelj i odgajatelj svih vremena Muhammed a.s čijih se poruka posebno prisjećamo ovih dana kada obilježavamo dan njegovog rođenja. “

Na hutbi se govorilo o samom imenu Muhammed, vlastitom imenu posljednjeg Allahovog poslanika i poziciji imena Muhammed u Kuran-i Kerimu kojeg Allah dž.š spominje na samo četiri mjesta u svojoj Časnoj knjizi.


Pogledaje hutbu:

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo