Logo
Print this page

Tuzlanska hronika: Srednjoškolci o Danu nezavisnosti

, Published in Najave

Tribina "Društveno-politički procesi koji su doveli do nezavisnosti Bosne i Hercegovine i njihove implikacije na državno-pravni razvoj Bosne i Hercegovine“, održana je 21. februara ove godine u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Tribini su prisustvovaliučenici tuzlanskih srednjih škola, a učenici Gimnazije "Meša Selimović", Medicinske, te Elektrotehničke škole i Behram-begove medrese izložili su svoje eseje o ovoj  temi.

Ahmed Omerović, profesor Demokratije i ljudskih prava u Behram-begovoj medresi, istakao je da je ova tribina organizovana povodom predstojećeg Dana nezavisnosti BiH, ali i zbog činjenice da u našem obrazovnom sistemu postoje određeni sadržaji koji govore o državi BiH, ali veoma malo o bližoj historiji.

Tribinu je otvorio pedagog Behram-begove medrese mr. Fuad Imširović koji je istakao važnost teme ove tribine ali i potrebu organizoavnja ovakvih susreta i razgovora.

U završnom dijelu tribine, mr. Amir Ahmetović rezimirao je izlaganja učenika te održao stručno predavanje nakon čega je usljedila i diskusija. 

O čemu su govorili srednoškolci i njihovi profesori poslušajte u Tuzlanskoj hronici u srijedu 1. marta od 15:30

 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB