Objavljena imena dobitnika BBI stipendija za mostarsku regiju

03 Mar 2017

Na osnovu odredbi Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata BBI, Komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH, te Asocijacije Fatma, nakon selekcije prispjelih zahtjeva primljenih temeljem javnog konkursa, donijela je odluku o dodjeli 100 stipendija iz kategorije Fond "Sheikh Saleh Kamel" za mostarsku regiju.

Za stipendije su mogli aplicirati učenici i studenti sa teritorije Herecegovačko-neretvanskog kantona, Zapadno-hercegovačkog i Livanjskog kantona, kao i općina Trebinje, Ljubinje, Bileća, Berkovići, Nevesinje, Istočni Mostar, Gacko, Kalinovik i Foča.

Mjesečna stipendija iznosi 100 američkih dolara u protivrjednosti u markama i isplaćuje se 12 mjeseci.

Ukupno će iz Fonda "Sheikh Saleh Kamel" u ovoj godini biti dodijeljeno 500 stipendija. Stipendije su namijenjene djeci bez jednog ili oba roditelja, na teritoriji cijele BiH, a Komisija je prilikom odabira ocjenjivala, između ostalog, uspjeh u obrazovanju, kao i ukupne prihode i socijalni status domaćinstva.

O mjestu i vremenu potpisivanja ugovora i ceremoniji dodjele stipendija, dobitnici će biti obaviješteni putem stranice BBI banke. Stipendije će biti isplaćene putem studentskog računa koje su učenici ili njihovi zakonski zastupnici, odnosno studenti obavezni otvoriti kod BBI banke prije potpisivanja ugovora u roku od deset dana od dana objavljivanja spiska dobitnika.

Za otvaranje studentskog računa potrebno je priložiti CIPS potvrdu o prebivalištu i kopiju lične karte. Maloljetni dobitnici stipendije trebaju doći sa roditeljem/starateljem (koji trebaju dostaviti CIPS-ovu potvrdu i priložiti rodni list djeteta).

Dobitnici stipendije prilikom dolaska u poslovnice BBI banke trebaju naglasiti da je svrha otvaranja računa priliv sredstava od stipendije kako bi otvorili isključivo "Studentski tekući račun" na koji BBI banka ne naplaćuje mjesečne troškove održavanja.

Imena dobitnika stipendija možete pogledati OVDJE

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo