Projekat „Olakšajmo boravak u školi djevojčici Rameli Mešeljević“ Istaknuto

21 Mar 2017

Odjel za socijalnu brigu, medžlisa IZ-e Žepče, realizovao je projekat „Olakšajmo boravak u školi djevojčici Rameli Mešeljević“.

Mala Ramela, iz Begov Hana, učenica je drugog razreda O.Š. „Begov Han“. Rođena je bez ruku i koristi invalidska kolica, tako da joj je jako teško pohađati školu, jer uslovi nisu prilagođeni za njene potrebe.

Na inicijativu profesorice islamske vjeronauke, Munevere Ridžal, koordinatorica medžlisa IZ-e Žepče za socijalna pitanja Amira Mehemdović, uputila je molbu za realizaciju ovog projekta koordinatoru za socijalna pitanja muftijstva zeničkog, mr. Džemal ef. Salkiću.

Džemal ef. poznat kao veliki humanitarac, nije čekao proceduru odobrenja projekta nego je preko dobrih ljudi prikupio iznos od 3.000 KM za potrebe uređenja mokrog čvora i radnog stola u školi za djevojčicu. Majci Šeherzadi je takodje uručio donaciju od 400 KM kako bi pokrila troškove dovoza djevojčice u školu.

Muftija zenički, dr. Ejub ef. Dautović uručio je sredstva direktoru škole Adilu Gačiću te kazao kako se nada da će Rameli biti olakšano pohađanje nastave narednih 7 godina u ovoj Osnovnoj školi. Muftija je pohvalio Ramelu, koja piše nogom, a ima jako uredne sveske i postiže veoma dobre rezultate u školi. U pratnji muftije, školu i razred male Ramele posjetili su i glavni imami medžlisa IZ-e Zenica Jakub ef. Salkica i medžlisa Žepče Izet ef. Efendić, te sekretar muftijstva zeničkog Edin ef. Kavazović.

Čestitamo učiteljici Edini Grahić i odjeljenju II1 koji pomažu Rameli na nastavi.

Izmamiti osmijeh na Ramelinom licu je činilo veliko zadovoljstvo svima nama.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo