„Porodica i zajednica“ gošće :Almira Hadžić-Gološ i Amila Hadžić Istaknuto

25 Jun 2017

U junskom izdanju emisije „Porodica i zajednica“ gošće su :Almira Hadžić-Gološ i Amila Hadžić, kćerke rahmetli Safeta Hadžića Emisija se emituje u ponedjeljak, 26.06.2017. godine od 15:30. To je drugi dan ramazanskog bajrama, koji se obilježava kao Dan šehida.

Kroz historiju su uvijek postojali oni koji su znali za šta vrijedi živjeti i umrijeti. Islamska historija je prepuna heroja koji su čovječanstvu održali najveličanstvenije lekcije o požrtvovanosti. U svakom vremenu i svakom podneblju su postojali oni koji su nastojali oponašati život naših uzornih prethodnika, tako da se prva slika šehidske spremnosti na žrtvu u svakom vremenu i mjestu, uvijek iznova ponavlja.

“I ne recite o onima koji su poginuli na Allahovom putu: “Oni su mrtvi.” Nikako, oni su živi iako vi to ne vidite.“ (Bekara: 154). Almira i Amila sa nama će podjeliti uspomene na rahmetli oca, opisati kakav je život jedne porodice šehida, kako su rasle, kakva je uloga njihove majke... Urednica emisije mr. Sabrija Mehmedović.

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo