Članovi „Kondora“ izveli performans u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici

07 Jul 2017

Članovi Kluba ekstremnih sportova „Kondor“ organizirali su na gradskom mostu pokaznu vježbu spašavanja utopljenika i unesrećenih osoba, a događaj je organiziran u sklopu manifestacije „Musalla 2017“.

Prema riječima predsjednika ovog kluba, Edina Seferovića, prikazane su tri simulirane vježbe spasavanja koje članovi ovog kluba redovno uvježbavaju, dok je cijelu akciju, s neskrivenim zanimanjem, pratio veliki broj građana.

Mladi „Kondorovci“ su još jednom pokazali kako se radi o vrlo uvježbanom timu, a priznanje na pokazanim vještinama odao im je i direktor manifestacije „Musalla 2016“, Mirsad efendija Spahić. Ovom prilikom članovi „Kondora“ izveli su performans u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, a više do stotinu Sanjana formiralo je „srebrenički cvijet“.

Treba istaći kako ovaj klub djeluje i kao spasilački tim pri Civilnoj zaštiti Sanski Most, a njegovi članovi su veliku požrtvovanost i umijeće pokazali prilikom spasavanja ljudi i materijalnih dobara tokom katastrofalnih poplava koje su pogodile Sanski Most u maju 2014. godine.

Odmah nakon pokazne vježbe članovi „Kondora“ otputovali su u istočnu Bosnu, gdje će sudjelovati na tradicionalnom „Maršu mira“ u povodu obilježavanja genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo