Logo
Print this page

Drugi Memorijalni turnir Ramiz Salčin

, Published in Magazin

Sportsko udruženje Fair Play i Fondacija Ramiz Salčin organizuju Drugi Memorijalni turnir u malom fudbalu u znak sjećanja na heroja i jednog od simbola odbrane grada Sarajeva, Ramiza Salčina.

Nastavljajući tradiciju obilježavanja datuma i ličnosti iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95, želimo sve nas podsjetiti na one koji su svoje živote ugradili u našu slobodu i dali najveći doprinos izgradnji naše mlade države.

Generacije koje dolaze moraju imati stalno u sjećanju žrtvu koju su ponijeli naši proslavljeni heroji te sa ponosom isticati značaj i ulogu koju su imali i amanet koju su ostavili nama, novim generacijama.


Turnir će se održati u dvorani koja nosi naziv Ramiz Salčin u Sarajevu, u periodu 18.08. - 20.08.2017. godine, a učešće na turniru će uzeti 16 ekipa. Pored ekipe ZAMM koja brani titulu pobjednika od prošle godine, učešće na turniru su potvrdili: MNK Željezničar, MNK Kreševo, MNK Calp, Veterani Armije RBiH, Federalni MUP,...

Za ekipe će nastupiti najbolji futsal igrači sa ovih prostora, a namjere organizatora su da Memorijalni turnir Ramiz Salčin bude prepoznatljiv po dobroj organizaciji i kvalitetnom futsalu, te da bude prepoznat kao najbolji turnir ovog tipa na prostoru Kantona Sarajevo i šire.

Pozivamo sve ljubitelje futsala i poštovaoce lika i djela rahmetli Ramiza Salčina da svojim prisustvom uveličaju ovu smotru futsala, a izvanredna organizacija turnira od prošle godine nam garantuje dobre utakmice na parketu dvorane Ramiz Salčin.

Sjećanja na heroje nikada ne blijede.

 

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB