Hafiza Adela Kazija gošća emisije "Je li nam do smijeha"

09 Avg 2017

Pozivamo vas da u nedjelju, 13. augusta 2017. godine, sa početkom u 15.30 sati, na talasima Radija BIR, poslušate 94. emisiju "Je li nam do smijeha" u kojjoj će gošća biti hafiza Adela Kazija, aktivistkinja na polju integracije, pomoći izbjeglicama i međureligijskom dijalogu u Njemačkoj.

Hafiza Adela Kazija rođena je 01. 09. 1979. god. na Tjentištu kod Foče. Nakon osnovnog i srednjeg obrazovanja, sa suprugom Ramizom ef. Kazijom odlazi na studij u Jordan. Hifz Kur'ana Časnog položila je pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Sarajevu 2007. godine.

U gradu Gaggenau (Njemačka) živi od 2011. godine gdje sa suprugom radi u džematu. Pored džematskih aktivnosti hafiza Kazija se aktivno bavi radom na polju integracije, pomoći izbjeglicama, interkulturalnom i međureligijskom dijalogu. Zbog svog angažmana u projektu pomoći izbjeglicama, u januaru ove godine, dobila je počasno priznanje koje joj je lično uručio predsjednik SR Njemačke Joachim Gauk. Također je radila i kao regionalni koordinator za izbjeglice pri IZBNJ.

Majka je dva sina, Haruna i Selmana.

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo