Logo
Print this page

Elči lbrahim-pašina medresa domaćin Access kampa

, Published in Magazin Featured

Elči lbrahim-pašina medresa u Travniku će biti domaćin petodnevnog Ljetnog Access kampa za polaznike Access programa učenja engleskog jezika u periodu od 16. do 20.08.2017. godine.

Access ljetni kamp organizira Rijaset lslamske zajednice u Bosni i Hercegovini uz podršku Ambasade SAD u Sarajevu.

Učesnici na ovogodišnjem kampu su 80 polaznika Access programa iz 5 srednjih škola: Elči lbrahim-pašine medrese u Travniku, Behram-begove medrese u Tuzli, Medrese Osman ef. Redžović iz Visokog, Mješovite srednje škole iz Busovače i Srednje škole iz Busovače.

Osim prilike da usavršavaju svoj govorni i pisani engleski jezik, polaznici Kampa će imati mogućnost da uče o kulturi, običajima i narodima SAD, da se međusobno upoznaju i druže, stvaraju nova prijateljstva i stiču neophodne akademske vještine, ali i da upoznaju kulturno i historijsko naslijeđe Bosne i Hercegovine tokom planiranih izleta u okolne historijske gradove i mjesta.

Svečanost otvaranja kampa planirana je 16.08.2017. godine sa početkom u 12:30, a svečanost zatvaranja kampa i prezentacije rezultata planirana je za nedjelju 20.08.2017. godine sa početkom u 12:00 sati.

Svečanom otvaranju i zatvaranju Kampa koji će se održati u prostorijama Elči lbrahim-pašine medrese u Travniku prisustvovat će visoki zvaničnici Ambasade SAD u Sarajevu, Rijaseta lslamske zajednice u Bosni i Hercegovini, te drugi predstavnici kulturnog, političkog i javnog života Travnika.

BIR.ba

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB