Završen 2. Memorijalni turnir " Ramiz Salčin" Istaknuto

20 Avg 2017

Priznanja dodijelio Ramiz Salčin unuk heroja odbrane Sarajeva.

U Sarajevu je od 18.08 do 20.08.2017. godine održan II Memorijalni turnir u malom nogometu “Ramiz Salčin” , u dvorani koja nosi ime jednog od najznačajnijih komandanata ARBIH.

Ovo je tradicionalni turnir organizovan u znak sjećanja na heroja odbrambeno oslobodilačkog rata Ramiza Salčina, dobitnika najviših ratnih priznanja ” Zlatni ljiljan” i “Zlatni grb sa mačevima”.

Na turniru je učešće uzelo 16 ekipa. Najbolji tim i ove godine je ZAMM mC koji je odbranio titulu šampiona od prošle godine i u finalnoj utakmici savladao ekipu portala Sportske.ba.

Trećeplasirana je ekipa SU Fair Play koja je u polufinalu bila bolja od ekipe “Fondacija Ramiz Salčin”.

Za najboljeg golmana proglašen je Eldin Hasanspahić, a najbolji igrač turnira je Bilal Jelić, koji j e ujedno i ubjedljivo najefikasniji strijelac turnira sa ukupno postignutih 8 golova.

Pehare i priznanja najboljima je uručio Ramiz Salčin unuk slavnog komandanta. Organizatori turnira sportsko udruženje Fair Play i Fondacija Ramiz Salčin su istakli da će ovo biti jedan od najboljijh turnira u našoj državi, a i šire.

Dobrom i kvalitetnom organizacijom, želimo da sačuvamo od zaborava plemenita djela naših boraca i komandanata koji su branili zajednički život, multikulturnu BiH i civilizaciju.

Ramiz Salčin je živ, samo vi to možda ne osjećate!

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo