Logo
Print this page

Kiprani se pobunili protiv Izraelca, BiH bez uobičajene podrške navijača u Nikoziji

, Published in Magazin

U utakmici protiv Bosne i Hercegovine debi na klupi fudbalske reprezentacije Kipra imat će selektor Ran Ben Shimon. Međutim, izbor 46-godišnjeg Izraelca za selektora nije naišao na odobravanje većine reprezentativaca te u svlačionici Kipra vlada nezadovoljstvo i svojevrsna pobuna.

Prema tvrdnjama kiparskih novinara, igrači su nezadovoljni izborom Shimona, jer je stranac, ali i nije poznato trenersko ime, koji je na klupu nacionalnog tima stigao iz izraelskog Ashoda. Reprezentativci Kipra za selektora žele provjerenog stranca, kako kažu, ”ako baš mora biti” ili kiparskog ili grčkog trenera.

Ipak, u meču sa BiH igrat će pod dirigentskom palicom Shimona kojeg i pored loše atmosfere u reprezentaciji bezrezervno podržavaju u Fudbalskom savezu Kipra jer vjeruju da će donijeti napredak u igri i rezultatima, javlja agencija Anadolija (AA).

U stručnom štabu i reprezentaciji BiH, ističu, ne žele se osvrtati na probleme u taboru Kiprana, nego se fokusirati na vlastitu igru, te smatraju da ukoliko pruže kolektivni maksimum iz Nikozije će se ”vratiti sa cijelim plijenom”.

Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića tokom dana odmarat će se u hotelu ”Hilton” u Nikoziji. Večeras će na GSP Areni imati posljednji trening pred sutrašnji susret sedmog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018”.

Za utakmicu ne vlada uobičajen interes bh. navijača. Kapiten Edin Džeko i društvo sutra u Nikoziji imat će malu podršku. BiH će bodrit svega oko 120 navijača, saopštili su iz delegacije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Utakmica Kipar - BiH igrat će se sutra, 31. avgusta, na stadionu GSP Arena u Nikoziji sa početkom u 21.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 sati po srednjeevropskom vremenu. Sudit će je Englez Andre Marriner, a asistirat će mu sunarodnici Lee Betts i Simon Peter Bennet. Četvrti sudija bit će Craig Pawson, takođe, iz Engleske.

Poslije šest odigranih kola u grupi ”H” kvalifikacija za SP prva je Belgija sa 16 bodova, četiri više od Grčke i pet u odnosu na BiH. Kipar ima sedam, Estonija četiri, dok je Gibraltar bez bodova.

Na Kipru bijeli, protiv Gibraltara plavi

Fudbalski reprezentativci BiH u sutrašnjoj utakmici sa Kiprom nastupit će u bijelim dresovima. Tri dana kasnije u meču osmog kvalifikacionog kola protiv Gibraltara u portugalskog gradu Faro igrat će u plavom dresovima.

Starovlah i Kerkez uz ”zmajeve”

Nenad Starovlah, proslavljeni fudbaler i trener sarajevskog Željezničara, koji je ostavio neizbrisiv trag i u kiparskom fudbalu, kao i Dušan Kerkez, član šampionske generacije trebinjskog Leotara, a koji žive i rade na Kipru, pratili su treninge reprezentacije BiH u Nikoziji. Obojica će biti uz popularno zvane ”zmajeve” i u sutrašnjoj utakmici, te smatraju da Kiprane ne treba podcijeniti, ali i da ukoliko bh. igrači budu na željenom nivou njihovi protivnici neće imati nikakvih šansi.

(AA)

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB