Tuzlanska hronika: Gošća Emira Kavazović, kooridnatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Gradačac

20 Sep 2017

Od mjeseca oktobra 2015. godine, na području Medžlisa Islamska zajednice Gradačac počela je aktivno djelovati Asocijacija žena. O radu ove asocijacije za Radio BIR u emisiji Tuzlanska hronika, u srijedu 20.9. od 15:30 sati, govori koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam Medžlisa Islamske zajednice Gradačac Emira Kavazović.

Aktivnosti ove asocijacije su edukativne i humanitarne, a usmjerene su prema svim ženama na području Medžlisa IZ Gradačac.

Emira Kavazović je rođena u Gradačcu, a diplomirala je na IPF- u u Zenici, odsjek islamska vjeronauka. Udata je za imama Elvedin ef. Kavazović i majka je jedne kćerke. Nastanjena je u Sibovcu, općina Gradačac i radi u osnovnoj školi kao vjeroučiteljica.

Od 2002.g. bila je aktivna članica UGM „Sumejja“ u Gradačcu. Od 2003.g. spoljni je saradnik Medžlisa IZ Gradačac, a na lokalnom radiju Gradačac u organizaciji Medžlisa IZ Gradačac uređuje i vodi vjerski program. Dugi niz godina bila je uključena u obilježavanje brojnih svečanosti, kulturnih i sportskih manifestacija, predavanja za žene i omladinu i promocije knjiga.

 

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo