Nova pobjeda: Džumhur dobro otvorio turnir u Shenzhenu Istaknuto

27 Sep 2017

Nakon što je prije samo tri dana osvojio turnir u St. Petersburgu, Damir Džumhur je jutros imao novo iskušenje. Iz Rusije se brzo 'prebacio' u Kinu, gdje je započeo nastup na ATP turniru u Shenzhenu.

Džumhur je u prvom kolu ovog turnira za protivnika imao Australca Johna Milmana, 190. igrača svijeta, protiv kojeg je došao do pobjede rezultatom 2:0 (6:4, 7:5). Damir je prvi napravio brejk na ovom meču i to u trećem gemu prvog seta, kada je poveo sa 2:1. Ipak, Millman je odmah uzvratio ribrejkom i poravnao na 2:2, da bi se potom ušlo u period meča u kojem su obojica tenisera bila veoma sigurna na svoj servis.

Ključni trenutak prvog seta desio se u devetom gemu, kada je Džumhur iskoristio prvu brejk loptu koja mu se ukazala i poveo sa 5:4. Nakon toga je dobrim servisom potvrdio brejk i osvajanje prvog seta - 6:4. Naš teniser je dobro otvorio i drugi set, gdje je odmah na startu napravio brejk i poveo sa 1:0, pri tome nedozvolivši Millmanu nijedan poen. Baš kao i u prvom setu, Australac je ekspresno odreagovao i izjednačio na 1:1. I Džumhur i Millman su bili sjajni na svoj servis sve do 11. gema, kada je Džumhur došao do tri brejk lopte pri rezultatu 5:5.

Naš teniser je propustio prvu i drugu, ali iskoristio treću brejk loptu i poveo sa 6:5 te došao na prag pobjede. U narednom gemu, Džumhur je sigurno odservirao za 7:5 i tako došao do još jedne pobjede sa 2:0 u setovima. Naš najbolji teniser, koji je na ATP turniru u Shenzhenu postavljen za šestog nosioca, će u osmini finala igrati protiv Lukasa Lacka (118.), a u slučaju pobjede će najvjerovatnije za protivnika imati trećeg nosioca Mischu Zvereva.

ATP Shenzhen, 1/16 finala: D. Džumhur - J. Millman 2:0 (6:4, 7:5)

 

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo