Uvrijedljivi grafiti osvanuli na kancelariji Medžlisa Bijeljina Istaknuto

06 Apr 2016

Još jednom su osvanuli uvredljivi grafiti na objektu Islamske zajednice u entitetu Republika srpska. Za sada nepoznati počinitelj ili počinitelji, u noći 5. na 6. april, ispisali su uvrijedljive grafite na kancelariji Medžlisa IZ Bijeljina, koja se nalazi su strogom centru grada.

Uvrijedljive poruke su u skladu sa klasičnim i već ranije viđenim izlivima mržnje prema drugom i drugačijem. Ovo su jutros primijetili službenici Medžlisa, a potom su obaviješteni bijeljinska policija i Muftijstvo tuzlansko. Pretpostavlja se da počinitelja ili počinitelje neće biti teško pronaći zahvaljujući nadzornim kamerama više banaka koje se nalaze u ovom dijelu Bijeljine.

Emir Musli, predjsednik izvršnog odbora Medžlisa za radio BIR je prenio šta se desilo. Za građane Bijeljine, Bošnjake povratnike ovakvi događaji izazivaju neprijatnost. Moguće je da je sve posljedica političkih odnosa:

Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina su za radio BIR potvrdili da je napad prijavljen i da su policijski službenici izašli na teren.

Podsjećamo da je 28. marta 2016. godine verbalno napadnuta zaposlenica Islamske zajednice u Bijeljini. 5. i 29. marta napadnut je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Vlasenica. Svi incidenti su prijavljeni nadležnim policijskim stanicama.

Radio BIR

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo