Logo
Print this page

Reisu-l-ulema Kavazović uputio telegrame saučešća ambasadama Njemačke i Rusije

, Published in BiH Featured

Reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović uputio je telegram saučešća ambasadoru Ruske Federacije u BiH Petru Ivancovu povodom ubistva ruskog ambasadora u Republici Turskoj Andreya Karlova.

"Zaprepašteni smo viješću o brutalnom ubistvu ambasadora Rusije u Ankari Andreya Karlova. Najoštrije osuđujemo brutalna ubistva svakog čovjeka, posebno diplomate koji radi na zbližavanju i razumijevanju dvije države.

Molimo da rukovodstvu Rusije, ruskom narodu i porodici stradalog ambasadora Karlova, prenesete izraze mojeg iskrenog saučešća", navodi se u telegramu Kavazovića.

Karlov, koji je obavljao dužnost ruskog ambasadora u Turskoj, preminuo je u ponedjeljak 19. decembra nakon što je upucan više puta iz vatrenog oružja dok je govorio na otvorenju izložbe u Ankari.

Na njega je pucao 22-godišnji policajac Mevlut Mert Altintas.

Telegram saučešća ambasadorici SR Njemačke

U telegramu saučešća ambasadorici SR Njemačke u Bosni i Hercegovini nj.e. gđi Christine Constanze Hohmann povodom terorističkog napada u Berlinu reisu-l-ulema ističe da svako ubijanje nedužnih civila smatramo terorističkim činom.

„Zaprepašteni smo viješću o stravičnom terorističkom činu koji se dogodio u Berlinu. Svako ubijanje nedužnih civila smatramo terorističkim činom i najoštrije osuđujemo“, kaže se u telegramu reisu-l-uleme Kavazovića u kojem se dalje navodi:

„Uvjereni smo da će nadležni organi Njemačke otkriti počinioce i naručioce ovog gnusnog i nerazumnog akta i zaštiti građane od nasilja terorista a istodobno i od stigmatizacije bilo koje skupine njemačkoga društva. Molimo da rukovodstvu Njemačke, prijateljskom njemačkom narodu i porodicama stradalih u ovom terorističkom činu, prenesete izraze mojega iskrenoga saučešća“, stoji na kraju telegrama.

 (MINA)

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB