Reisu-l-ulemu posjetila ambasadorica Njemačke

23 Dec 2016

Danas je reisu-l-ulemu Husein ef. Kavazovića posjetila ambasadorica SR Njemačke u Bosni i Hercegovini nj.e. gđa  Christine Constanze Hohmann.

Reisu-l-ulema se zahvalio na današnjoj posjeti te iskazao zadovoljstvo stepenom slobode koju Bošnjaci muslimani koji žive u Njemačkoj uživaju u religijskom smislu. On je također kazao da Bosna i Hercegovina i njeni građani u Njemačkoj vide velikog prijatelja što se i pokazalo u najtežim periodima za našu domovinu. Kako je istaknuo reisu-l-ulema, Njemačka je uvijek imala „otvorena vrata za Bosnu i Hercegovniu, što je vidljivo i danas kroz veliku i nesebičnu pomoć i podršku Njemačke Bosni i Hercegovini na putu ka Europskoj uniji“.

Ambasadorica gđa Hohmann, kojoj je ovo bila i nastupna posjeta reisu-l-ulemi, kazala je da je sretna što u Bosni i Hercegovini vlada mir bez obzira na religijske i kulturne različitosti među njenim građanima.

„Pomirenje je jedan proces koji se treba pokazati praktičnim primjerom“, rekla je između ostalog ambasadorica Hohmann.

Na kraju susreta istaknuta je obostrana želja za dobrom i kvalitetnom saradnjom i u budućnosti, a reisu-l-ulema je ambasodorici gđi Hohmann ovom prilikom i lično izrazio svoje saučešće povodom terorističkog napada koji se zbio u Berlinu, javlja MINA.

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo