Logo
Print this page

Rukovodstvo Islamske zajednice Austrije u posjeti radiju BIR (AUDIO/FOTO)

, Published in BiH Featured

Rukovodstvo Islamske zajednice Austrije, koje je predvodio predsjednik Ibrahim Olgun, posjetilo je je i RTV IZ BIR. Predsjednik Islamske zajednice Bošnjaka Austrije Esad ef. Memić kazao je da su Bošnjaci uključeni u rad i aktivnosti organa IZ Austrije, te da su gotovo svi bošnjački džemati integrisani u rad zajednice.

Ibrahim Oglun, predsjednik Islamske zajednice Austrije je u intervjuu za radio BIR predstavio krovnu organizaciju muslimana u Austriji. Osvrnuo se i na prošlogodišnje izmjene zakona o Islamu u Austriji.

Impresionirani smo radom Islamske zajednice (BiH) i Rijaseta. Želimo učiti i kopirati u Austriji jer ovo je jedan jako lijep primjer kako treba da funkcioniše jedna zajednica. Cilj je da i mi imamo jednu radio i TV emisiju u Austriji, a kao dugoročni cilj da imamo i radio stanicu poput radija BIR - rekao je predsjednik Oglun.

Razgovor je vodila urednica radija BIR, Alma Hadžić, a posrednik u razgovoru je Adis Čandić, potpredsjednik Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji.

Bilo je riječi i o projektima preventivnog djelovanja koji su u Austriji pokrenuti samostalno od strane Islamske zajednice, te o saradnji sa državom na planu suzbijanja ekstremizma kod mladih. Razgovor će uskoro biti emitovan u programu radija BIR, o čemu će cijenjeni sluušaoci biti blagovremeno obavješteni.

RTV IZ BIR

 

 

Image Gallery

{gallery}4543{/gallery}
Rate this item
(2 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB