480 godina Gazi Husrev-begove biblioteke Istaknuto

06 Jan 2017

Pored jubileja kojim Gazi Husrev - begova biblioteka obilježava 480 godina od utemeljenja , još jedna od ustanova IZ veže se uz ovu godišnjicu.

Gazi Husrev-begova biblioteka, također obilježava 480 godina rada.

U foaeju bibilioteke 07.01.207. upriličeno je druženje uposlenika i korisnika. Ovim druženjem, kako ističu iz Gazi Husrev-begove biblioteke, prepoznaju i cijene trud i ogroman doprinos u očuvanju ideje Gazi Husrev - bega o biblioteci, kao izvoru novih znanja i uspjeha od strane brojnih korisnika.

Krajem 2016. godine biblioteke je imala 6450 članova, te blizu 19.000 korisničkih posjeta.

U prigodnom obraćanju direktor GHB biblioteke , mr. Osman Lavić je zahvalio na povjerenju korisnicima. Poručio je da će biblioteka nastojati unaprijediti usluge. Zahavalio je na korsnim sugestijama i prijedlozima,koje su korisnici upućivali na adresu biblioteke .

Od prisutnih korisnika u čitaonici GHB biblioteke simbolične nagrade uz članarinu za 2017. godinu dobili su : Omar Tanović, Amina Arnautović, Alija Dautović, Dženana Paljić i Alem Borić.

Alija Dautović, student Pravnog fakulteta Univerzita u Sarajevu, na prigodnom druženju nakon uručenja nagrada istakao je da u čitaonici GHB biblioteke ima odličan ambijetn za učenje. To je za njega,kako je istakao, značajan segment u uspješnom školovanju.

Svečani program obilježavanja godišnjice najavljen je za petak 13.01.2017.

Tada će biti upriličena projekcija filma ''Sedam slova o Gazi Husrev-begovoj biblioteci'' , te izložba ''Izvori za historiju pismenosti u Bosni i Hercegovini''.

Radio BIR

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo