Izetbegović: Tražim ispitivanje angažmana Oružanih snaga BiH 9. januara Istaknuto

09 Jan 2017

U ponedjeljak je u Banjoj Luci obilježen 9. januar u prisustvu pripadnika Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH.

Ministarstvo odbrane BiH se oglasilo saopćenjem u kojem navodi da "nije izdalo naređenje za učešće pripadnika OS BiH u aktivnostima u Banjoj Luci 9. januara 2017.godine".

"Ministarstvo odbrane BiH je u skladu sa propisima i procedurama, Zajedničkom štabu OS BiH pravovremeno – 6. 1 .2017. godine, dostavilo smjernice o postupanju pripadnika OS BiH na aktivnostima u BanjojLuci 8. i 9. januara 2017. godine."

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović poručio je kako će tražiti da se ispitaju sve činjenice u vezi s angažovanjem pripadnika Oružanih snaga BiH na obilježavanju neustavnog Dana entiteta RS-a.

"Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović će tražiti da se ispitaju sve činjenice u vezi s angažmanom pripadnika OS BiH u okviru obilježavanja Dana RS, i u odnosu na Zakon o odbrani, Zakon o službi u OS, Pravilnik o pukovima i Pravilnik o svečanostima i ceremonijama, te zatražiti utvrđivanje odgovornosti svih onih koji su na bilo kakav način počinili kršenja zakona i propisa OS BiH, kao i instrukcije komandantice NATO Štaba u BiH", saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Agencije)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo