Logo
Print this page

Kalesija dobija dječiji park “Recep Tayyip Erdoğan”

, Published in BiH Featured

U Kalesiji je danas održan sastanak načelnika Kalesije Seada Džafića sa Hamzom Yavuzom predsjednikom Udruženja “Bošnjaci” iz Izmira koji je ujedno i vijećnik u Općini Bornova, Hayriyom Kosova predsjednicom Udruženja “Balkader Bursa”, na kojem su učestvovali i Hasmira Rahmanović-Malić predsjednica Asocijacije žena Nezavisna lista Sead Džafić, Admir Avdić sekretar Udruženja koje okuplja žene oboljele od raka “Nijemi krik”, te Asim Muratbegović predsjednik invalidskog odbojkaškog kluba Kalesija.

Na sastanku je potpisan i Protokol o saradnji između pomenutih udruženja, ali je također bilo riječi i o otvaranju pogona tekstilne industrije u općini Kalesija gdje bi posao dobilo oko trideset žena, ali također i o izgradnji parka za djecu koji bi nosio naziv “Recep Tayyip Erdoğan”.

“Hvala našoj braći i sestrama koji su došlo i posjetili nas. Mi ćemo sarađivati na svim poljima, a obećana je i pomoć u ekonomskom smislu, odnosno pokretanje određene proizvodnje u Kalesiji. Nadam se da će to biti čim prije realizirano. Također smo razgovarali i o izgradnji parka. Mi ćemo pronaći lokaciju i zemljište te potrebnu dokumentaciju, a naši prijatelji će to da urade i opreme za našu djecu”, kazao je načelnik Sead Džafić.

On se nada da će Kalesija u narednom periodu biti bratimljena sa još nekoliko opština u Turskoj kako bi se saradnja popravila, jer su Hamnza Yavuz i ostali ranije pomogli u opremanju kabineta informatike u OŠ Memići.

“Mi smo sretni u Kalesiji. Mi želimo da radimo mnoge projekte u Kalesiji, a evo tu je pomoć u otvaranju pogona, ali i izgradnja parka. Također želimo da žene iz Kalesije i mladi dođu kod nas. Ako Kalesija ima problem, to je u buduće i naš problem i želimo zajedno da to rješimo”, govori vijećnik i predsjednik Udruženja “Bošnjaci” iz Izmira Hamza Yavuz.

Zadovoljna posjetom bila je i predsjednica Udruženja žena “Balkader Bursa” Hayrijye Kosova koja ističe da je ovo početak saradnje sa Kalesijom te se nada da će načelnik i dalje nastaviti da na ovaj način povezuje udruženja iz Turske i naše općine.

“Mi 8.marta organiziramo simpozij na pomirenju žena iz cijelog svijeta i nadam se da će žene Kalesije biti naše gošće jer sve traje 13 dana. U Istanbulu, Ankari i Bursi će biti druženja. Ja Kalesiji želim puno sreće i nadam se još boljoj saradnji sa ženama Kalesije”, istakla je Hayriye.

Hasmira Rahmanović-Malić, Admir Avdić i Asim Muratbegović goste iz Turske su upoznali sa prioritetima i ciljevima, ali i o saradnji koja se planira realizirati u budućnosti.

Načelnik Sead Džafić je obećao da će sve učiniti da gosti iz Turske budu dobro dočekani u Kalesiji i da počne saradnja na svim poljima predstavljanja Kalesije u pozitivnom smislu, prenosi Neon TV.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB