"Od Bosne za Siriju 2017" u organizaciji udruženja „Pomozi.ba“ (VIDEO) Istaknuto

02 Mar 2017

Akcija prikupljanja pomoći za građane Sirije, koja je započela polovinom decembra 2016. godine u organizaciji udruženja „Pomozi.ba“, privedena je kraju.

Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Kamernog teatra 55 o rezultatima ove akcije, ali i o njenom značaju za stanovnike Sirije govorili su Elvir Karalić, osnivač organizacije „Pomozi.ba“, Emina Džafić, jedna od vlasnica i kreativna direktorica MI Ovako i Amjad Alrez nekadašnji načelnik općine Stari grad Damask.

Tokom dva mjeseca prikupljanja pomoći, akciji se priključio impresivan broj ljudi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, među kojima je i veliki broj kompanija i pravnih subjekata, ali najveći broj donatora ipak čine pojedinci koji su izdvajanjem iz svojih minimalnih primanja iskazali punu solidarnost sa Sirijcima.

Trenutna je procjena da je Sirija kao država na gubitku između 300 i 350 milijardi dolara uključujući infrastrukturu, država koja niti jedan cent nije bila dužna prije rata a evo već šestu godinu se nalazi u ratu i stradanjima.

Galeriju fotografija pogledajte na linku ispod:

https://plus.google.com/+RadioBIRemisije/posts/DAbp31SiLC2

Radio BIR

 

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo