Logo
Print this page

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović počasni građanin Bihaća

, Published in BiH

Titula počasnog građanina Bihaća bit će dodijeljena Huseinu ef. Kavazović, reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH, za izuzetna ostvarenja i postignute rezultate u oblasti društvenog života, razvoja i očuvanja civilizacijskih vrijednosti, te afirmacije i promocije međureligijske saradnje i tolerancije među ljudima.

Gradsko vijeće Bihaća jednoglasno je usvojilo odluku o dodijeli priznanja i nagrada grada Bihaća zaslužnim organizacijama i pojedincima za 2014. godinu.

"Povelja 26. februar", najveće gradsko priznanje, ove godine bit će dodijeljena prof.dr. Dževadu Džaniću za doprinos u zdravstvu i unapređenju zdravlja stanovništva, te postignute izuzetne rezultate u naučno-istraživačkom radu u oblasti ginekologije i akušerstva. Ista nagrada bit će dodijeljena i prof.dr. Isaku Karabegoviću za izuzetna ostvarenja i postignute rezultate u naučnom radu i stvaralaštvu u obrazovnom sistemu, te doprinos u cjelokupnom društveno-političkom razvoju i unapređenju kvalitete življenja grada Bihaća.

Ova i ostala priznanja i nagrade bit će dodijeljene na svečanoj sjednici Vijeća, koja će biti održana 26. februara povodom obilježavanja Dana grada Bihaća.

(Fena)

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB