U Sarajevu Samit premijera Zapadnog Balkana

16 Mar 2017

U Sarajevu će danas biti održan Samit premijera Zapadnog Balkana, čiji je domaćin predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Cilj Samita je približavanje zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji i razgovor o regionalnim projektima koji se tiču transportne i energetske infrastrukture, te saradnje u oblastima mladih i obrazovanja.
 
Na ovom skupu u zgradi institucija BiH učestvovaće premijeri Srbije Aleksandar Vučić, Crne Gore Duško Marković, Makedonije Emil Dimitriev, Albanije Edi Rama i Kosova Isa Mustafi.
 
Samitu će prisustovati i komesar EU za politiku susjedstva i proširenja Johannes Hahn i Angelino Alfano, ministar vanjskih poslova Italije, zemlje domaćina Samita zemalja Zapadnog Balkana koji će biti održan u Trstu u julu ove godine.
 
Početak Samita zakazan je u 11.00 sati, nakon čega će uslijediti pozdravni govor predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.
 
Najavljeno je da će konferencija za medije premijera Zapadnog Balkana biti održana u 14.00 sati, nakon čega će biti upriličena ceremonija dodjele diploma mladim državnim službenicima koji učestvuju u EU programu razmjene državnih službenika na Zapadnom Balkanu.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo