"Merhamet" obnavlja kuće za 34 porodice u Nemiloj Istaknuto

14 Feb 2015

Humanitarna organizacija "Merhamet" MDD i Internacionalna humanitarna organizacija HIA iz Mađarske počeli su danas s realizacijom projekta "Pomoć porodicama zahvaćenim poplavama u Bosni i Hercegovini, Zenica - Mjesna zajednica Nemila" vrijednog oko 220.000 KM.

Riječ je o projektu pomoći stanovništvu Nemile čija su domaćinstva uništena ili oštećena prirodnim katastrofama koje su se dogodile u BiH u maju 2014. godine.

Ovim projektom obuhvaćene su 34 porodice. Obezbijeđena je donacija građevinskog materijala, elektro-materijala, vodovodnog materijala, ugradnja stolarije (prozori, ulazna vrata i unutrašnja vrata), te je planirana izgradnja jedne kuće u cijelosti.

Završetak projekta, podržanog fondovima organizacije "Diakonie" iz Austrije, planiran je do 31. marta ove godine.

Predsjednik HO "Merhamet" MDD Hajrudin Šahić je naglasio da je obnova kuća u MZ Nemila jedan od najznačajnijih "Merhametovih" projekata nakon što su BiH pogodile nezapamćene poplave i klizišta.

- "Merhamet" je samo za ugrožena područja u općini Zenica do danas obezbijedio i dostavio pomoć vrijednu više od 1,1 milion KM. Ukupna pomoć uručena građanima širom BiH iznosila je više od dva miliona KM - kazao je Šahić, dodajući da će "Merhamet" i dalje pomagati stanovništvo BiH čiji su domovi uništeni tokom katastrofalnih poplava i klizišta.

Načelnik općine Zenica Husejin Smajlović, koji je prisustvovao podjeli pomoći žiteljima MZ Nemila, zahvalio je "Merhametu", naglašavajući da je ova humanitarna organizacija od prvog dana sa stanovništvom na ugroženim područjima u općini Zenica te da je dosadašnja pomoć ove Organizacije veoma značajna i vrijedna, saopćeno je iz HO "Merhamet".

(Fena)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo