Reisu-l-ulema čestitao Uskrs i Vaskrs: Oslanjati se jedni na druge kao dobre komšije

15 Apr 2017

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovni uputio je čestitku Nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću povodom kršćanskog blagdana Uskrsa.

U čestitki reisu-l-uleme Kavazovića stoji:

„Vaša Eminencijo, kardinale Puljiću, upućujem Vama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini čestitke u povodu katoličkog blagdana Uskrsa, želeći da ga provedete u sreći i blagostanju.
U ovim vremenima kada se nepovjerenje širi kao glavna odrednica međuljudskih odnosa želim s Vama podijeliti poruku iskrenog prijateljstva i dobrosusjedskih odnosa kao zaloga naše bolje budućnosti. Mi Bošnjaci muslimani s vama kao i sa našim komšijama pravoslavcima dijelimo radost vašeg velikog blagdana u zajedničkoj nama domovini. Uz molitve Uzvišenom da nam podari mir i blagostanje primite moje najiskrenije čestitke ovim radosnim povodom Vama i Vašim vjernicima“, kaže se u čestitki Reisu-l-uleme.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovni uputio je čestitku i Episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom vladiki Grigoriju povodom nastupajućeg pravoslavnog blagdana Vaskrsa. U čestitki reisu-l-uleme Kavazovića stoji:

„Vaša Eminencijo, episkope Grigorije, U ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u svoje lično želim da najveći pravoslavni blagdan Vaskrs, blagdan ljubavi i radosti, vjernici pravoslavne vjere proslave sa svojim najbližim u krugu porodice, prijatelja i komšija. Mi Bošnjaci muslimani s vama kao i sa našim susjedima katolicima dijelimo radost vašeg velikog blagdana kao što smo to činili stoljećima dijeleći zajedničku domovinu i oslanjajući se jedni na druge kao dobre komšije.
Uz molitve Uzvišenom da nam podari mir i blagostanje primite moje najiskrenije čestitke ovim radosnim povodom Vama i Vašim vjernicima“, kaže se na kraju čestitke Reisu-l-uleme.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo