Održano jubilarno „XX finalno mektebsko takmičenje“ (VIDEO) Istaknuto

14 Maj 2017

U organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta - Odjel za mektebsku nastavu i mlade na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu održano jubilarno „XX finalno mektebsko takmičenje“ na nivou Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Takmičenju su pristupili pobjednici mektebskog takmičenja na nivou muftijstva i takmičili se u četiri kategorije: opće znanje mlađi uzrast, opće znanje stariji uzrast, kiraet mlađi uzrast i kiraet stariji uzrast.

Svim učesnicima uručene su i nagrade od 50 KM i priznanja.

U kategoriji opće znanje mlađi uzrast 3 mjesto osvojio je momak iz Srebrenika Aner Musić; drugo mjesto osvojila je Ilhana Aščerić iz Zenice; prvo mjesto osvojila je Iman Omić Sanski Most.

U kategoriji opće znanje stariji uzrast 3 mjesto osvojila je Lejla Borić iz Livna; drugo mjesto osvojila je djevojka sa Drine Tesnim Efendić; prvo mjesto osvojila je lejla Alihodžić iz Visokog.

U kategoriji kiraet mlađi uzrast treće mjesto osvojio je momak iz Bjeljine Malik Okanović; drugo mjesto osvojio je Ahmed Čosić iz Sarajeva; prvo mjesto osvojio je vezir iz Bugojna Tahir Imamović.

U kategoriji kiraet stariji uzrast treće mjesto osvojila je djevojka iz Kalesije Revda Hodžić; drugo mjesto osvojio je momak iz Travnika Elvedin Baltić ; prvo mjesto osvojila je djevojka iz Zenice Sumeja Sjerotanović.

U okviru programa „XX Finalnog mektebskog takmičenja“ na nivou Rijaseta, bit će priređen „Mevludski program polaznika mektebske nastave“ koji će se održati u Gazi Husrev-begovoj džamiji nakon ikindije namaza, a program će izvesti hor polaznika mektebske nastave Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, Ključ i Sanski Most.

Radio BIR

 

 

 

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo