Logo
Print this page

Mr. Ramiz Salkić posjetio Srebrenicu

, Published in BiH Featured

Mr. Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, boravio u Srebrenici gdje se sastao sa Alijom Tabakovićem, predsjednikom SO Srebrenica i Nerminom Alivukovićem, zamjenikom načelnika Srebrenice.


U SREBRENICI NIJE MOGUĆA NI SRPSKA NI BOŠNJAČKA ODBORNIČKA VEĆINA. MI SE ZALAŽEMO ZA VEĆINU KOJA ĆE RADITI U INTERESU SVIH GRAĐANA

Mr. Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, boravio je u utorak 16. maja 2017. u Srebrenici, gdje se sastao sa Alijom Tabakovićem, predsjednikom SO Srebrenica i Nerminom Alivukovićem, zamjenikom načelnika Srebrenice.

Nakon polaganja cvijeća u Memorijalnom centru u Potočarima potpredsjednik Salkić je kazao kako su srebreničke žrtve zalog budućnosti Bošnjaka u Podrinju i cijeloj Bosni i Hercegovini, te da svaki Bošnjak ima obavezu da prema Srebenici gleda kao na polazište i ishodište svih interesa bošnjačkog naroda.

-Ni jedan Bošnjak nema pravo dovesti u pitanje integritet žrtava Srebrenice. Ovdje je u namjeri da se zauvijek prostor očisti od Bošnjaka, ubijeno 8.372 civila. Danas imamo jake tendencije da se stvori sukob među Bošnjacima u Srebrenici, da nas se na takav način porazi. Siguran sam da za Bošnjake ne postoji ni jedan interes važniji i vrjedniji od Srebrenice i njenih žrtava.

Sa ovoga mjesta popručujem da nam je svaki povratnik važan i da ćemo se boriti za jačanje naših povratničkih zajednica. Zato danas, iz Srebrenice, šaljemo poruku da jedinstvo Bošnjaka nema alternativu. Šaljemo poruku da iznad svega stavljamo državu Bosnu i Hercegovinu, zemlju podjednakih mogućnosti za sve njene narode i građane, - kazao je potpredsjednik Salkić.

On se sastao i sa odbornicima Kluba Savez SDA, Stranka za BiH i SBB u Skupštini opštine Srebrenica kako bi ih pozvao na jedinstvo i istrajavanje na ideji budućnosti.

-Bošnjaci imaju jasno definisane ciljeve i mi ne pristajemo na opciju da budemo nadopuna srpskoj odborničkoj većini. Politička snaga koju posjedujemo u ovom trenutku nije dovoljna ni da Bošnjaci imaju većinu i da imaju svoga načelnika.

Pozivam vas da budete istrajni i jedinstveni. U ovom trenutku nam treba odlučnost da zaštitimo žrtve Genocida, da ne dopustimo da likuju nad našim žrtvama oni koji negiraju Genocid. Svima u Srebrenici treba biti jasno da je nerealno očekivati da u Srebrenici u skorije vrijeme imamo samo srpsku ili samo bošnjačku većinu. Nama treba većina koja će raditi u općem interesu svih građana Srebrenice, - zaključio je Salkić.

KABINET POTPREDSJEDNIKA RS

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB