Logo
Print this page

Reisu-l-ulema izrazio saučešće iranskom ambasadoru

, Published in BiH Featured

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je saučešće ambasadoru Islamske Republike Iran u Sarajevu Mahmoudu Heidariju, povodom terorističkog napada u Teheranu.

U saučešću se kaže: „Vaša ekselencijo, u ime Islamske zajednice u BiH i u svoje ime upućujem porodicama stradalih, Vladi Islamske Republike Iran i Vama, izraze najdubljeg saučešća i suosjećanja povodom nemilog terorističkog napada u Teheranu.

Ovaj napad kao i brojni drugi širom svijeta nas stalno i iznova podsjećaju na opasnost koju terorizam predstavlja za naš svijet. Ovaj mučki napad još jednom dokazuje da terorizam nema ni vjeru, ni naciju i da su njegove žrtve svi ljudi bez obzira na njihovo porijeklo ili vjersku pripadnost.

Mi u Bosni i Hercegovini cijenimo podršku koju smo od iranskog naroda imali u nama najtežim danima protekle agresije na našu domovinu, zato nam dozvolite da se makar suosjećamo s Vama i vašim narodom u ovim teškim trenucima.

Uz dovu Uzvišenom da muslimane i sve ljude sačuva zla bezumnog terorizma i da nam u mjesecu ramazanu podari mir u našim domovinama, primite moje iskrene selame“, kaže se na kraju saučešća reisu-l-uleme Kavazovića.

Radio BIR/MINA

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB