Diplomate i bh dužnosnici na ramazanskom prijemu u Kulturnom centru "Kralj Fahd"

14 Jun 2017

Pod pokroviteljstvom ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Hani Mominaha sinoć je upriličen ramazanski prijem. Domaćin je na iftaru u Kulturnom centru "Kralj Fahd" u Sarajevu ugostio predstavnike kulturnih, obrazovnih i vjerskih institucija, diplomatskog kora, međunarodne zajednice i medija.

Ovakva druženja postaju tradicija. Počašćeni smo da zajedno iftarimo s našim prijateljima, čelnim ljudima institucija, ambasadorima, čelnim ljudima Vijeća Europe u Bosni i Hercegovini, Grada i osobama iz javnog, kulturnog i vjerskog života Bosne i Hercegovine. Ramazan je mjesec druženja, boljeg upoznavanja i zbližavanja - rekao je za Fenu povodom ramazanskog prijema direktor Kulturnog centra “Kralj Fahd” dr. Muhamed Alu Šejh.

Naglašava da se na iftare pozivaju predstavnici svih naroda i vjera te da je doprinos Kulturnog centra "Kralj Fahd" u poslijeratnom zbližavanju naroda u Bosni i Hercegovini značajan.

Različite aktivnosti od interesa za bh. društvo koje se realiziraju u Kulturnom centru "Kralj Fahd" rezultat su uspješne i višegodišnje saradnje s različitim institucijama, organizacijama i nevladinim sektorom.

Posebno je intenzivna i značajna naša saradnja sa obrazovnim institucijama u BiH. Centar je dugi niz godina vodeći u kursevima engleskog i arapskog jezika, informatike i kaligrafija kako u BiH tako i u regionu. Bili smo prvi organizatori međunarodne konferencije „Kibernetička sigurnost“ koja je održana u martu i koja je na najbolji način pokazala gdje se nalazi Bosna i Hercegovina u kontekstu ovog sve značajnijeg pitanja na globalnom nivou-rezimira Alu šejh aktivnosti Kulturnog centra "Kralj Fahd" i naglašava kako će nastaviti pomagati bh društvo svojim kulturno-obrazovnim programima i biti most povezivanja i zbližavanja naroda Bosne i Hercegovine i naroda Kraljevine Saudijske Arabije.

(FENA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo