Obilježen Dan civilnih žrtava rata općine Jablanica (VIDEO) Istaknuto

19 Jun 2017

Polaganjem cvijeća na spomen obilježju civilnim žrtvama rata, te učenjem fatihe, minutom šutnje i odavanjem počasti, obilježen je Dan civilnih žrtava rata koje su poginule na području općine Jablanica.

Događaj je organiziralo Udruženje civilnih žrtava rata općine Jablanica, a osim porodica poginulih osoba, prisustvovali su i predstavnici vjerskog i političkog života općine, kao i mnogobrojni građani.

Prisustvovale su i delegacije iz Konjica, Maglaja, Tuzle, Kalesije, kao i delegacija Federalne unije civilnih žrtava rata iz Sarajeva.

Prigodno i emotivno obraćanje uime općine Jablanica održao je Šaćir Buturović, koji je nakon citata pjesme "Bosna", autora Nedžada Ibrišimovića, istaknuo kako civilne žrtve rata nipošto ne smiju biti zaboravljene.

Prisutnima se obratila i Senida Karović, predsjednica Unije civilnih žrtava rata, koja je istaknula kako nedužne civilne žrtve rata, kako u Jablanici, tako i u ostalim gradovima širom Bosne i Hercegovine, nikada ne smiju pasti u zaborav te kako ih se uvijek treba sjećati.

Najmlađa civilna žrtva koja je izgubila život na području općine Jablanica imala je samo 11 mjeseci, a najstarija 74. godine.

 

(FENA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo