Logo
Print this page

17. manifestacija ''Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2017''

, Published in BiH Featured

Odavanjem počasti na šehidskom mezarju na Kovačima u Sarajevu počela je 17. manifestacija ''Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2017'' koja se tradicionalno organizira u znak sjećanja na šehide i poginule borce, ali i sve koji su branili državu BiH od agresora.

Položeno je cvijeće i proučena Fatiha kod spomen-obilježja i na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, a manifestaciju je zvanično otvorio predsjednik Organizacionog odbora ovogodišnje manifestacije, federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević.

Naglasio je važnost njegovanja kulture sjećanja na sve ljude koji su dali živote za odbranu BiH.

- Ponosni smo što smo pripadnici snaga koje su branile svakog stanovnika i hiljadugodišnji ponos i vrijednosti - rekao je Bukvarević te istakao da su veterani i dalje u stroju da brane cjelovitu BiH te demokratiju u njoj.

Nakon posjete Kovačima odata je počast i položeno cvijeće na nekoliko mjesta u gradu, a planirano je i održavanje vjerskog programa na Igmanu.

- S planine Igman ćemo poslati poruku mira i poruke da naše saborce koji su dali živote nećemo nikada zaboraviti - istakao je Bukvarević.

Manifestacija '"Odbrana BiH - Igman 2017'', koja je ove godine organizirana pod motom ''Dođi i posvjedoči'', okuplja učesnike iz cijele države koji su dali doprinos za organizaciju manifestacije, koja se u proteklih 13 godina održava na prostorima šehidskog spomen-mezarja Kovači, ratnog tunela D-B, planine Igman i prostora ratne džamije Igman.

Prema najavama organizatora ovogodišnja manifestacija će okupiti više od 20.000 ljudi.

Generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

BIR/Fena

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB