Logo
Print this page

Kurra hafiz Dževad Šošić u članstvu prestižne međunarodne ocjenjivačke Komisije za hifz Kur'ana Časnog

, Published in BiH Featured

Na najprestižnijem  Svjetskom takmičenju u hifzu časnog Kur'ana "Kralj Abdulaziz bin Saud" koje se tradicionalno održava u Mekki u članstvo respektabilne ocjenjivačke komisije ove godine je izabran kurra hafiz, prof. dr. Dževad Šošić, voditelj Katedre za Kiraet (učenje Kur’ana) na Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Ovogodišnje, trideset i deveto, takmičenje koje se održava tokom mjeseca muharrema1439./ oktobra 2017. godine u Mekki, u predkvalifikacijskom dijelu, okupilo je više stotina takmičara iz svih dijelova svijeta uključujući i predstavnike Bosne i Hercegovine.

Hafiz Dževad Šošić je još kao učenik Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu prije tridesetak godina bio predstavnik Bosne i Hercegovine na ovom prestižnom takmičenju i tada ostvario zapažene rezultate.

Članstvom u ovoj prestižnoj ocjenjivačkoj Komisiji, hafiz Dževad Šošić postao je prva osoba sa prostora Bosne i Hercegovine i Balkana koja je dobila ovu značajnu ulogu  i priznanje kompetencija na najvišem nivou.



Učešće u radu ocjenjivačke  Komisiji 39. Svjetskog takmičenja u hifzu časnog Kur'ana "Kralj Abdulaziz bin Saud" u Mekki je veliko priznanje za Islamsku zajednicu Bosne i Hercegovine, za Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, za tradiciju čuvanja i njegovanja hifza na prostorima Balkana te za tradiciju izučavanja islamskih znanosti na ovim prostorima.

Rate this item
(3 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB