Logo
Print this page

U petak počinje drugo regionalno takmičenje u hifzu Časnog Kur'ana (AUDIO)

, Published in BiH Featured

U Sarajevu u Gazi Husrev-begovoj biblioteci će od 03. do 05. novembra biti održano Drugo regionalno takmičenje u hifzu Časnog Kur'ana. Prije svečanog otvorenja takmičenja za hafize i muhafize, u petak će biti upriličen edukativni seminar o hifzu.

Organizatori ovog takmičenja su Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Fondacija „Hifz Časnog Kur'ana“ Sarajevo u saradnji sa Fondacijom „Hamed bin Halid Al-Sani“ iz Qatara.

Pokrovitelj takmičenja na kojem nastupaju hafizi, predstavnici država iz regiona je vrhovni poglavar Islamske zajednice u BiH reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović, čije prisustvo se očekuje na otvaranju.

Sa šefom Odjela za posebne vjerske programe u Upravi za vjerske poslove Rijaseta, razgovarao je Sedin Salić:

U petak 3. novembra prije svečanog otvorenja takmičenja za hafize i muhafize, bit će upriličen edukativni seminar o hifzu o temama Vrijednosti i potrebe učenja Kur'ana napamet i Metode i iskustva učenja Kur'ana napamet. Održavanje seminara je svojevrsna tradicija u organizaciji velikih takmičenja u hifzu.

Uprava za vjerske poslove Rijaseta islamske zajednice obavještava sve zainteresovane da će cjelokupno takmičenje od 03. do 05. novembra biti otvoreno za javnost.

Radio BIR

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB