Logo
Print this page

Salkić: NSRS pokazuje svijest da ne mogu provoditi referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH (AUDIO)

, Published in BiH Featured

Potpredsjednik bh. entiteta RS, Ramiz Salkić u izjavi za radio BIR je rekao da je poništavanje prethodne odluke o održavanju referenduma važno, te da se na takav način “šalje poruka da su postali svjesni da oni nisu ti koji mogu provoditi referendum o sudu i tužilaštvu u BiH."

"S druge strane, neprihvatljivo je da Narodna Skupština (djeluje neustavno), bez obzira koliko su ti zaključci u pravcu smirivanja nezadovoljstva ... ovi zaključci koji su usvojeni umnogome odražavaju neustavno djelovanje NSRS." - rekao je između ostalog Ramiz Salkić.

Na sjednici je usvojeno i sedam zaključaka, za koje Salkić smatra da pojedini sadrže elemente antiustavnog djelovanja:

"Zaključci koji su usvojeni u sebi imaju elemente antiustavnog djelovanja i vjerovatno nikada neće biti provedeni ali nije dobro da se vode kao zaključci Narodne Skupštine. To ostavlja mrlju na aktivnosti koje su provedene ali ostaje zabilježeno i najvažnije je da je odluka stavljena van snage i da neće biti provedena bez obzira šta se govorilo."

Podsjetimo da je vladajuća većina u Narodnoj skupštini RS-a na sjednici 15. jula 2015. donijela odluku o raspisivanju referenduma, ali ona sve do 20. septembra ove godine nije bila objavljena u "Službenom glasniku RS-a". Sada kada je objavljena morala je biti poništena.

Radio BIR

 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB