Logo
Print this page

Uspješna saradnja Muftijstva tuzlanskog i Vlade Tuzlanskog kantona

, Published in BiH Featured

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u petak 2. februara premijera Tuzlanskog kantona Begu Gutića. Tokom ove posjete muftija Fazlović i premijer Gutić su potpisali aneks Ugovora o međusobnim pravima, obavezama i odgovornostima suosnivača Javne ustanove Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolući.

Vlada Tuzlanskog kantona će u narednim periodu za podršku CROPS-u umjesto dosadašnjih 240.000 KM, godišnje izdvajati 300.000 KM. Naglašena je i potreba da se u narednom periodu Centar proširi i obuhvatiti i žensku populaciju. Muftija Fazlović se zahvalio premijeru Gutiću i Vladi Tuzlanskog kantona na onome što čine kako bi se poboljšali uslovi za rad Centra.

Muftija je naglasio i značaj dosadašnje brige Vlade TK o povratnicima, posebno u Podrinju. Uz opredjeljenje da se ta briga nastavi, istaknute su sadašnje potrebe povratnika i najvažniji vidovi pomoći. S tim u vezi, razgovarano je i o modalitetima održavanja Memorijalnog centra u Gornjoj Kalesiji.

Tema razgovora su bili i rad Behram-begove medrese, kao i budući rad Instituta za društvena i religijska istraživanja. Vlada će u okviru Programa kapitalnih ulaganja ove godine planirati i određena sredstva za proširenje kapaciteta Medrese.

Iskazano je uvjerenje da će uspješna postojeća saradnja Muftijstva tuzlanskog i Vlade Tuzlanskog kantona biti nastavljena i u narednom periodu.

Sastanku su prisustvovali i ministar za boračka pitanja Fahrudin Skopljak, ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović, direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić i pomoćnik muftije tuzlanskog Muamer-ef. Zukić.

Premijer Gutić i ministar Muratović su još jednom ponovili svoj stav, koji su i ranije iznijeli, o nedavnom postu direktora Narodnog pozorišta Tuzla Mirze Ćatibušića.

 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB