Logo
Print this page

Hfz. Adela Kazija na prijemu kod Predsjednika SR Njemačke g. Joachima Gauck

, Published in Dijaspora Featured

Na novogodišnji prijem u palati „Belleveu“ kod Predsjednika SR Njemačke g. Joachim-a Gauck 10. januara 2017.g. pozvano je, pored poznatih ličnosti iz društvenog, političkog i javnog život SR Njemačke, ukupno 70 građana i građanki. Tom prilikom su te osobe odlikovane za njihov rad, trud i angažman koji ulažu na polju općeg dobra.

Među njima pronašla se i hfz. Adela Kazija iz džemata Gaggenau-a, koja je odlikovana za njen angažman na polju integracije i rada sa izbjeglicama. Zanimljivo je  da je hfz. Kazija bila jedina prisutna osoba sa hidžabom.

Iz biografije hfz. Kazije:

Adela Kazija je rođena 01.09.1979.g. u Foči. Nakon osnovnog i srednjeg obrazovanja, sa mužem, Ramiz ef. Kazijom, odlazi na školovanje u Jordan. Hifz časnog Kur'ana je položila pred komisijom Rijaseta IZ u Sarajevu 2007. godine.

U gradu Gaggenau (Njemačka) živi od 2011. godine, gdje sa mužem radi u džematu. Aktivno učestvuje u radu Islamske zajednice Bošnjaka Njemačke. Pored džematskih aktivnosti hfz. Kazija se aktivno bavi radom na polju integracije, radom sa izbjeglicama, interkulturalnim i međureligijskim dijalogom.

Između ostalog, regionalna je koordinatorica za rad sa izbjeglicama ispred IZBNj. Majka je dva sina, Haruna i Selmana.

A.H. (www.igbd.org)

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB