Sastanak Savjeta glavnog imama Islamske zajednice Bošnjaka Danske

02 Feb 2017

U džematu Vajle (Danska) održan je sastanak Savjeta glavnog imama IZBD. Sastanak je predvodio V.D.Glavni imam za Dansku Elmedin ef Kadrić. Sastanku su prisustvovali svi imami angažovani u Islamkoj zajednici Bošnjaka u Danskoj (IZBD).

Na sastanku se ragovaralo o više tema koje imaju za cilj unapređenje rada imama i cijele IZBD. Razgovaralo se o realizaciji zadataka sa posljednjeg satanka Savjeta imama. Takođe se razgovaralo o izradi Pravilnika o radu Savjeta glavnog imama, uređenje i izrada dokumenata koji će imati za cilj poboljšanja i unapredjenja rada IZBD, izradi plana takmičenja za polaznike mekteba.

U jednoj od planiranih tačaka Dnevnog reda učešćce je uzeo i glavni blagajnik IZBD,Azmir Salihović koji je podijelio neke informacije sa imamima kako bi se imami više uključili i u ovaj segment džematskih aktivnosti. Na sastanku su dogovorene aktivnosti u tekućoj godini sa posebnim akcentom na one koje će imati predznak ”centralne”.

Dogovoreno je organizovanje omladinskog turnira u malom nogometu na nivou cijele Danske,koji bi se realizovao sa YOUTH-omladinskom organizacijom koja je u sastavu IZBD-e.

 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo