Akcija dobrovoljnog darivanja krvi maturanata Karađoz-begove medrese Istaknuto

24 Mar 2017

23. marta 2017. godine, u Karađoz-begovoj medresi sprovedena je akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija se tradicionalno održava u sklopu manifestacije „Dani Karađoz-begove medrese“, kojom se svake godine ispraća nova generacija maturanata naše škole.

Akciji se odazvao veliki broj maturanata i maturantica, kao i profesora, odgajatelja, te ostalih uposlenih u medresi.

Dr. Dženana Alihodžić, iz Transfuzijskog centra Kantonalne bolnice „Dr. Safet Mujić“ rukovodila je akcijom darivanja krvi.

„Ove akcije se organizuju za učenike kao jedan vid animacije. Želimo da vide kako to izgleda, da to nije ništa strašno, i ako sutra, akoBogda, od tog broja njih koji danas daruju krv ostane troje, četvero koji će i u budućnosti to činiti, nama to mnogo znači. Kao i prethodnih godina i ove je odziv učenika poprilično dobar, kao i ostalih uposlenika, profesora, pa smo mi jako zadovoljni sprovedenom akcijom“, izjavila je dr. Alihodžić.

Maturanti škole bili su radosni što darivanjem krvi mogu spasiti nečiji život i time zaslužiti nagradu na oba svijeta.

Maturant Sakib Filan je tim povodom izjavio:

„Osjećam se presretno. Moj moto je ajet u kojem se kaže da onaj koji spasi jedan život, kao da je spasio cijelo čovječanstvo. Nadam se da će ovo biti za mene nagrada i na ovom i na budućem svijetu i, ako Bog da, i u budućnosti ću, kada god imadnem priliku, dobrovoljno darivati krv.“

Maturantica Lejla Mujakić je poručila:

„Odlučila sam da učestvujem u ovoj akciji jer je to jedna lijepa i humana stvar. Time možemo da nekom pomognemo i spasimo njegov život, kao i da zaradimo dobra djela.“

Ovom akcijom dobrovoljnog darivanja krvi nastavila se dugogodišnja saradnja Karađoz-begove medrese i Kantonalne bolnice „Dr. Safet Mujić“, a primjeri maturanata i maturantica, njihovih profesora, odgajatelja, kao i ostalih uposlenih u Karađoz-begovoj medresi, mogu biti samo podstrek i drugima da budu nosioci pozitivnih aktivnosti i akcija u zajednici u kojoj živimo.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo