Radna soba: Svečanost "Kur'an u srcu" u Bijeljini Istaknuto

23 Dec 2015

Svečane hatme za devet polaznika mektebske nastave pri Mektebskom centru Bijeljina održane su u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji u Bijeljini, u subotu 19. decembra ove godine.

Šejla Trbić, Melisa Nuhanović, Alijana Faziji, Lamija Camić, Amir Hasanović, Anadin Mujić, Amina Jakupović, Azemina Camić, Malik Okanović, polaznici su Mektebskog centra kojima je muftija tuzlanski, Vahid-ef. Fazlović, uručio svjedodžbe o položenim hatmenskim ispitima.

Nakon što su ljetni raspust proveli vrijedno radeći sa muallimom Enisom Okanović, polaznici mektebske nastave su uspješno položili ispit pred Komisijom za polaganje hatmenskog ispita a koji se sastojao iz nekoliko pitanja iz ilmihala i iz kiraeta.

Ljubav prema Kur'anu devet plaznika Mektebskog centra u Bijeljini pokazali su i svojim učenjem Kur'ana Časnog na svečanoj manifestaciji hatmi.

Snaga izvire iz Kur'ana. Mnogo dobra će doći sa uspjehom ove djecom kao učača Kur'ana.

Oni su kao devet zvijezda spuštenih na zemlju jer Muhammed s.a.v.s kaže da su oni koji uče Kur'an kao svjetlo koje vidimo na nebesima.

U emisiji Radna soba koju možete poslušati u srijedu, 23.12. od 15,30 emitujemo snimak ove svečanosti na kojoj se prisutnima obratio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Radnu sobu uređuje Amina Đulović.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo