Dan korisnika Gazi Husrev-begove biblioteke

09 Jan 2017

Dana 6. januara 2017. godine Gazi Husrev-begova biblioteka, po treći put, obilježila je svoj Dan korisnika.

"Već tradicionalno, ovaj dan posvećujemo našim korisnicima koji, koristeći naše fondove i ostale resurse Biblioteke, tokom godine doprinose i učestvuju u radu ove institucije. Ova godina ujedno je i jubilarna, u kojoj Biblioteka obilježava 480 godina svog kontinuiranog postojanja i rada. Također, svima onima koji su se taj dan zatekli u Biblioteci, omogućili smo učešće u nagradnom izvlačenju putem kojeg su tri člana postali sretni dobitnici besplatne godišnje članske karte. Čestitamo svim nagrađenima i želimo im još mnogo uspjeha u radu i životu", kazali su iz Gazi Husrev-begove biblioteke.

Druženje korisnika i svih uposlenika Biblioteke, ovaj put, organiziran je u holu Info pulta kao mjestu gdje se obično prepliću njihovi susreti i saradnja. Poslije pozdravne riječi direktora mr. Osman Lavića dodijeljene su besplatne članske karte našim najredovnijim članovima: Omaru Tanoviću, Amini Arnautović i Aliji Dautoviću.

"Naši korisnici, i ove godine, poklonili su nam svoje povjerenje te su nastavili sa nama družiti se još češće", poručili su organizatori ovog nesvakidašnjeg susreta. U toku 2016. godine Biblioteci su se pridružila 1.154 nova člana pa je sada ubilježeno ukupno 6.350 korisnika, a u proteklom periodu evidentirano je preko 18. 000 posjeta. Ovih dana tome su doprinijele i vremenske neprilike te hladno vrijeme, pa su svoje obaveze i slobodne trenutke za svoj rad i aktivnosti mogli korisno iskoristiti u toplim prostorijama Biblioteke.

U ovim, za nas, svečarskim trenucima, pozivamo članove Biblioteke da i dalje ostanu dio ove kuće knjige i nauke. Molimo ih da svojim budućim uspjesima bilježe i spominju njenu zaslugu te svjedoče i doprinose kontinuiranom postojanju i radu Gazi Husrev-begove biblioteke.

(www.ghb.ba)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo