Logo
Print this page

Održane skupštine medžlisa Muftiluka zeničkog

, Published in Društvo

U subotu 25. i nedjelju 26. februara 2017. godine održane su redovne godišnje skupštine medžlisa Islamske zajednice Doboj, Maglaj, Tešanj i Teslić, čime su završene skupštine medžlisa islamske zajednice Muftiluka zeničkog.

Na sjednicama skupština usvojeni su godišnji izvještaji o radu izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice za 2016. godinu sa općim smjernicama za rad u 2017. godini. Također, članovi skupština su dali saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2016. godine, završni račun za 2016. godinu i plan prihoda i rashoda za 2017. godinu.

Sjednicama skupština prisustvovao je muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović, koji je u svojim obraćanjima članovima skupština zahvalio na dolasku i usvajanju izvještaja o radu izvršnih odbora i davanju saglasnosti na izvještaje o finansijskom poslovanju.

Muftija je izrazio čestitke za postignute rezultate u radu medžlisa Islamske zajednice, posebno imajući u vidu teško vrijeme u kojem se nalazimo, istakavši da postoji odgovornost, koordinacija, funkcionalnost i transparentnost u radu, ali muftija je naglasio i da još ima prostora za unaprijeđenje rada mektebske nastave, rada sa omladinom i ženama, kao i aktivnostima na pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, saradnji sa nevladinim sektorom i drugim vjerskim zajednicama.

Muftija je, također, naglasio da ćemo u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti izgradnji džemata, izradi socijalne karte džemata i unaprjeđenju vjerskog života u bolnicama i studentskim domovima.

U svečanom dijelu sjednica dodijeljena su priznanja medžlisa najboljim predsjednicima džematskih odbora, najboljim muallimima za proteklu mektebsku godinu, te priznanja Muftijstva zeničkog za doprinos u radu i afirmaciji Islamske zajednice.

Na osnovu Odluke Savjeta Muftijstva sjednicama skupština prisustvovali su svi glavni imami i sekretar Muftijstva zeničkog.



Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB