Logo
Print this page

U Zenici organizovan doček za 7-godišnjeg Ajdina Žigonju nakon operacije u Republici Turskoj

, Published in Društvo Featured

Grupa prijatelja i roditelji sedmogodišnjeg Ajdina Žigonje, dječaka iz Zenice koji je zbog svog stanja ujedinio cijelu Bosnu i Hercegovinu, organizovali su doček za ovog dječaka koji se vratio u Zenicu nakon uspješnog operativnog zahvata koji je obavljen u Republici Turskoj.

Nekoliko desetina Ajdinovih prijatelja te prijatelja porodice Žigonja iz Zenice okupili su se na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici gdje su Ajdina i njegove roditelje dočekali s tortom i poklonima.

Ajdinov otac, Elvis Žigonja, rekao je kako je kompletnim tretmanom u Republici Turskoj prezadovoljan i da ima samo riječi hvale.

"Ovom prilikom su naši prijatelji kroz našu borbu bili s nama organizovali mali doček koji je za nas ogroman. Pod emocijama sam i jako sam zahvalan svima na podršci, ne samo materijalnoj nego i moralnoj podršci", rekao je Elvis Žigonja.

"Borba za drugu operaciju trajala je više od 6 ili 7 mjeseci, imali smo cifru od 100.000 KM koje su bile potrebne za operaciju i borba i prikupljanje sredstava je toliko i trajalo. Narod je ta sredstva skupio, Ajdin se operisao i operacija je prošla izuzetno dobro, ali se pomaci mogu očekivati tek za neka tri mjeseca", rekao je Žigonja.

Dodao je kako je prije nekoliko mjeseci bilo nezamislivo da će vidjeti Ajdina ispravljenog te da sam pomalo hoda.

"Oporavak ide prema planu, dobili smo upute koje pratimo. Kada su ljekari vidjeli rez koji je rađen ovdje, smijali su se, jer su mnogo napredniji u Republici Turskoj. Prva operacija ga je ostavil na nogama, te je tretman odličan. Ajdin nakon ove operacije nema konaca iako je rez dug između 20 i 25 centimetara. Uslugom i odnosom prema nama i izlaženjem u susret smo prezadovoljni, a čak su nam na klinici spustili cijenu", dodao je Žigonja.

Ajdin je rođen sa dijagnozom rascjepa kičmene moždine što mu je ugrožavalo život te stvaralo mogućnost da Ajdin ostane nepokretan. Nakon nekoliko neuspješnih zahvata u BiH, Ajdin je otputovao u Republiku Tursku na kliniku "Acibadem" gdje mu je jedna operacija omogućila da ostane na nogama. Nakon druge operacije koja je obavljena početkom 2017. godine, Ajdin se od operacije uspješno oporavlja. Novac za Ajdinove tretmani skupljali su dobri ljudi, prvenstveno građani Zenice raznim humanitarnim akcijama, ali i brojni donatori iz ostatka Bosne i Hercegovine, kao i svijeta.

(AA)

 

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB