Logo
Print this page

BIHAMK: Bez obzira na vremenske uslove zimska oprema obavezna do 15. aprila

, Published in Društvo

Suh kolovoz i umjerena frekvencija vozila karakterišu odvijanje saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, a sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima, saopšteno je danas iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

"Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-18 Olovo-Kladanj, M-18 Simin Han-Priboj, M-17 Čapljina-Studenci, M-17 Nemila-Žepče-Maglaj i M-17 Jablanica-Mostar. Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Iz BIHAMK-a napominju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila bez obzira na trenutno povoljne vremenske uvjete.

(AA)

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB