Logo
Print this page

Najveći omladinski iftar u Austriji- druženje uveličao hfz. Ammar ef. Bašić

, Published in Društvo Featured

Omladina Islamskog Kulturnog Centra u Gracu je u subotu u svom džematu organizirala omladinski iftar već deseti put za redom. Omladinskom iftaru je prisustvovalo preko 500 omladinaca i omladinki, a druženje je potrajalo sve do sehura i sabah namaza.

Program je počeo u 20:30 kada su se obratili predsjednik omladine Alen Kovačević i potpredsjednica omladine Amina Agić, selamili i zaželili dobrodošlicu svim gostima, a nakon obraćanja, pred sami ezan, Idriz ef. Hasanović iz Pule nas je počastio sa jednom lijepom ilahijom.

Inače omladina IKC Grac je i prošlih godina priređivala ovakve manifestacije, no ove godine se posebno potrudila i ugostili su omladinu drugih i dalekih džemata i omladinskih organizacija. Iftaru je prisustvovalo preko 500 omladinaca iz MIZ Sisak, MIZ Zagreb, MIZ Rijeka, MIZ Pula, džemat Maribor, BKC Klagenfurt, džemat Wolfsberg, džemat NUR iz Linza, džemat Bošnjak, MJÖ – Muslimische Jugend Österreich, džemat Ihlas i omladina iz Graca, ali i druge pojedince iz Njemačke, Austrije, Hrvatske i Slovenije.

Prije teravih namaza prisutnima se obratio imam džemata Fikret ef. Fazlić, te se zahvalio džematlijama na podršci i prostoru koji daju omladini, ali i na svemu ostalom, jer u konačnici džamija se i gradi zbog narednih mladih generacija, a da Islamski kulturni centar Graz postaje prepoznatljivo mjesto okupljanja omladine iz regiona, te prepoznatljivo ime vjerskih, kulturnih, omladinskih i naučnih dešavanja.

Nakon teravih namaza se, kao glavni gost i predavač, obratio vrlo dobro poznati hfz. Ammar ef. Bašić te nas počastio uvijek dobrim i kvalitetnim savjetima, kojeg je Ured za dijasporu Rijaseta IZBiH poslao kao predavača, a na što je omladina veoma zahvalna.

Nakon predavanja uvaženog hafiza druženje je nastavljeno u opuštenijoj atmosferi uz ilahije i kaside.

Uz lijepu atmosferu, druženje je potrajalo sve do sehura i samog sabaha, gdje je ostalo preko 150 omladinaca.
Allaha molimo da nagradi sve mlade ljude, podari im snage i uspjeha u budućem radu, da nagradi sve one koji su doprinijeli da se ovaj projekt realizuje. Amin!

Izvor teksta: islamgraz
Alen Kovačević

Rate this item
(3 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB