Kiseljak: Zajednički iftar i predavanje hfz. Halila Mehtića

09 Jun 2017

Medžlis Islamske zajednice Kiseljak svake godine organizira desetine iftara na otvorenom. 7. juna također je planiran iftar na otvorenom, ali je zbog kišnih padavina održan u prostorijama obdaništa MIZ Kiseljak, a predavanje u Vakufskom centru pored Čaršijske džamije.

Na poziv MIZ Kiseljak i Mreže mladih iftaru i predavanju prisustvovali su i mladi iz Franjevačke mladeži, na čelu sa fra Ivicom Matišićem i fra Zoranom Vukovićem.

Oni su došli sat prije iftara te su slušali predavanje Kenan ef. Bajrića i Hamze ef. Berbića, koji su govorili o blagodatima vjere, neophodnosti međusobnog poštivanja, ali i upozorili na korištenja vjere za krive ciljeve.

Također, mladi su imali priliku da postave pitanja koja ih zanimaju u vezi sa Islamom na koja su Kenan ef. bajrić i Hamza ef. Berbić odgovarali, da preuzmu besplatan primjerak Kur'ana sa prijevodom ali i priliku da obiđu Čaršijsku džamiju.

Nakon toga se pristupilo zajedničkom iftaru.

Poslije iftara druženje je nastavljeno u Vakufskom centru a predavanje je održao hfz. Halil ef. Mehtić, dok su ilahije izvodili Armin Muzaferija i Faris Berbić.

Mreža mladih MIZ Kiseljak i Franjevačka mladež najavili su nastavak saradnje.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo