Logo
Print this page

Gradačac: Veliki omladinski iftar i kviz znanja

, Published in Društvo

U srijedu, 14. 06. 2017. godine u organizaciji MREŽE MLADIH Medžlisa IZ Gradačac, a pod pokroviteljstvom MFS EMMMAUS I AFIF CHARITY koji su obezbijedili iftare, organiziran je drugi veliki iftar za omladinu u restoranu "EUROPROFI" , džemat Požarike, a poslije teravije druženje omladine i kviz znanja u džematu Reuf-begova džamija.

Iftaru je prisustvovalo preko 200 omladinaca iz svih džemata gradačačkog Medžlisa. N a iftaru su bili prisutni i predstavnici MFS EMMAUS Doboj Istok na čelu sa Elmedinom Škrebom. Prije iftara mladima se obratio hafiz Jukan Husein, predsjednik Medžlisa IZ Gradačac.

Omladinsi su teravih-namaz klanjali u džematima Vida I i Požarike. U džematu Požarike vaz je održao glavni imam. Najuspješniji takmičari drugog ramazanskog kviza iz Poslanikove sire i hadisa o vrijednosti posta i ramazana bili su: prvo mjesto Mahir Isanović, drugo Mehmedalija Mehić i treće Medžid Mešanović.

Pobjednicima je diplome i nagrade uručio glavni imam Nusret ef. Kujraković, kao i zahvalnice džematu Reuf-begova džamija i imamu hafizu Kemal ef. Mehiću za pomoć u organizaciji druženja.

Druženje je trajalo do sehura uz kolače, sok i vrhunsko izvođenje ilahija gradačačkih bulbula. Iskrena zahvalnost MFS EMMMAUS I AFIF CHARITY za sponzorstvo iftara i uspješnu saradnju. Pored Programskog tima za rad sa mladima(Jasmin ef. Spahić, Selvir ef. Mujanović i Ahmet ef. Osmanović)i imama, posebnu i nesebičnu podršku u organizaciji ovog skupa dali su: Mujo ef. Durmišević, Sadmir ef. Biberkić, Mirsen ef. Velagić...

NUSRET KUJRAKOVIĆ

Rate this item
(2 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB