Divič: Iftar za 2.000 postača iz Podrinja Istaknuto

19 Jun 2017

U zvorničkom naselju Divič 18. juna je organizovan iftar na kojem je prisustvovalo 2.000 postača iz Zvornika, Podrinja i mnogih drugih krajeva naše zemlje.

Iftaru je prisustvovao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, koji je u svom obraćanju istakao da se ponosi ljudima koji tu žive, ponosno mladim ljudima na Drini koji su među najaktivnijima u cijeloj našoj domovini.

Iftaru koji je organizovan kao završni dio programa manifestacije "Dani Hasana Kaimije" prisustvovao je i Ismail-ef. Smajlović, direktor uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH, Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska, muderrisi, glavni imami, imami i brojne džematlije.

U džamiji je održan mevludski program koji je izveo Hor Medžlisa Islamske zajednice Zvornik. Dobrodošlicu gostima i svim džematlijama je uputio glavni zvornički imam Haris-ef. Mustajbašić, a predavanje je održao hafiz Ammar-ef. Bašić.

Muftijstvo tuzlansko i Medžlis Islamske zajednice Zvornik su u proteklim danima organizirali niz skupova sa kultunim i vjerskim sadržajim. Završni i najveći skup Kulturno-vjerske manifestacije "Dani Hasana Kaimije" je ovaj veliki iftar na stadionu u Diviču.

Radio BIR
a.đ.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo