U Teočaku završen Kamp prijateljstva, mladi iskazali spremnost za saradnju

26 Jul 2017

U Teočaku je završen Kamp prijateljstva i tolerancije Sniježnica 2017, koji je uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini organizirala Koalicija za borbu protiv mržnje „Društvo bez predrasuda" iz Teočaka.

- Trideset učesnika iz sedam gradova u BiH učestvovalo je na edukativnim, kreativnim i sportskim radionicama posvećenim međuopćinskoj i međuentitetskoj saradnji mladih i njihovoj ulozi u sprečavanju radikalizacije i nasilnog ekstremizma - kazao je Feni koordinator Koalicije za borbu protiv mržnje "Društvo bez predrasuda" Enes Avdičević.

Po njegovim riječima, učesnici su tokom trodnevnog treninga posebnu pažnju posvetili prevenciji i borbi protiv nasilnog ekstremizma, kao jednog od globalnih problema sa kojima se mladi ljudi suočavaju.

 - Tri zaista emotivna dana, tokom kojih su mladi pokazali spremnost za saradnju, učili o važnosti zajedničkog rada, društvenog dijaloga, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost. Veoma smo zadovoljni postignutim jer su mladi opravdali naša očekivanja - naglasio je Avdičević.

Da je potrebno što više uključivati mlade u ovakve aktivnosti smatra učesnica kampa Mirela Smaješević koja ističe da je veoma zadovoljna izborom tema tokom radionica, te da je naučila kako se boriti protiv predrasuda i stereotipa, kako rješavati konflikte nenasilnim metodama.

(FENA)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo